На английски думата „патица“ идва от думата „водолаз”, защото тези птици обичат водата и гмуркането. Патиците се отглеждат в целия свят, обикновено заради тяхното месо и яйца. Също така се използват и техните пера, които обикновено напълват чудесно дюшеци и възглавници. Китай е най- големият пазар на патици в света. Условията за отглеждане на патици във фермите са изключително лоши, поради което хората избират да закупуват патешко месо от свободно отглеждани птици.
1. Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото.
2. Патешкото месо е най- популярното в гурме кухнята.
3. Месото от патица е сред високо-протеиновите храни.
4. Месото има важни функции за тъканите в тялото ви. Поддържа кожата здрава и в добро състояние.
5. Патешкото месо съдържа богато количество цинк и селен.
6. Патешкото месо се консумира основно с гарнитура от сладък картоф или пащърнак.
7. Месото е добре да се приготвя с повече масло, което обогатява вкуса.