Организиране на детски рожден ден във Варна

СВЕТСКИТЕ СЪБИТИЯ ОТ ДРЕВНОСТТА ДО НАШИ ДНИ.

Публичните мероприятия съпътстват обществото от древни времена, чак до съвремието, тъй като са били важна част от социални живот, както преди, така и сега. Въпреки, че морала и обичайте са се изменили с времето, основното значение на тези събития се запазва.
„Симпозиум“ според нашите разбирания е конференция за обмяна на научни идеи, но в древността думата е носела значението на пир или угощение. В древна Гърция и в древен Рим, трапезариите са били оборудвани с лежанки и храненето ставало в полу-легнало състояние. Гостите са били канени да легнат да ядат, а не да седнат на масата. Банкетите са били арена за социален и политически дискус в много култури.
При древните траки приемът на царския двор е бил скъпо за организиране мероприятие, но пировете са били важен елемент от социалния живот на елита и са възприемани като важно обредно средство за постоянно обновяване и преутвърждаване на отношенията в обществото.
Ролята на светските събития в архаичното общество е била толкова значима, че дори раят често е представян по образеца на германския Валхала /царство, където дните минават в битки, а вечерите в пируване/.
В наши дни тези обществени прояви вече не са запазени само за определена прослойка от обществото. Светските събития като бизнес коктейли и приеми са мероприятия, на които присъстват личности, с различен социален, религиозен или етнически произход.
Поради масовия характер на организиране, днес успешно се развиват кетъринг фирмите – те изграждат комплексна организация, която включва храната, напитките, сервиз, украса и подходящо брандиране според темата и възложителя на събитието.
В съвремието лежанките, върху които се похапва полу-легнал са заменени с коктейлни маси, професионално оборудване и декорация, а гостите на събитието имат далеч повече задръжки, но основният мотив за организирането на тези служебни, лични или обществени мероприятия остава силно свързан със социални живот и разширяването на бизнес контактите.

КРАСОТАТА ИЛИ ДЯВОЛЪТ СЕ КРИЕ В ДЕТАЙЛИТЕ /НА СВАТБАТА/?

С взимането на едно от най-важните решения в живота – сключването на брак, естествено следва организирането на това толкова романтично и красиво събитие – сватбата. Сватбения ден е изключително значим, той поставя началото на съвместния живот на младоженците и трябва да се направи с много старание, любов и желание.
След като са налице основните елементи на тържеството – булката, младоженецът, кумовете и гостите, следва да се обърне внимание на тяхно величество – детайлите. Доста често те се превръщат в предизвикателство, въпреки ентусиазма, с който подхождат младоженците към тях. Подготовката на Големия ден може да се окаже прекалено стресираща и натоварваща за самите младоженци и техните семейства. Все пак трябва да се помисли за поканите, роклята, костюма, обувки, букет, възглавнички за халки, ресторанта, както и неговата декорация – според роклята и букета разбира се; първия танц, програмата, ритуални чаши, свещи, покривки, декорация за маси, столове, табелки с имената на гостите, цветя, салфетки, храната, музиката и куп други малки, но значими детайли, които да превърнат този ден в красив спомен, които да остане в съзнанието завинаги.
Организирането на сватбеното тържество поверено на професионалисти, които да осигурят на младоженците възможността да се насладят напълно на този ден, се превръща в изящно стилизирано и перфектно структурирано събитие. Освен, че се спестяват ресурси, като време и енергия, съветите и идеите им са ценни и винаги актуални. Да не забравяме, че най-важното нещо, за което трябва да се помисли при организацията на всяко събитие е добре подбрания персонал и ръководител, които да се погрижат красотата, а не дявола да се крие в детайлите на тържеството.

Моля разгледайте нашите предложения за кетъринг.

Алергени: глутен, соя, мляко.

попитайте за цена

Специални и сезонни предложения

към начало